Презастравотелят Munich Re занижи очакванията си за печалба

По предварителни разчети бедствието в Япония ще струва на германската компания 1.5 млрд. USDГерманският презастраховател Munich Re занижи прогнозата си за печалба през тази година заради бедствието в Япония. По оценка на компанията заради земетресението и цунамито връхлетяло страната тя ще трябва да изплати 1.5 млрд. EUR обезщетения. Въпреки това оценките са базирани само предварителни разчети, тъй като исканията за обезщетения ще пристигат още седмици наред от застрахователните компании в Япония.


Целта, която си беше поставил Munich Re, за тази година е печалба на стойност 2.4 млрд. EUR. След бедствието в Япония и вече понесените загуби от земетресението в Нова Зеландия и наводненията в Австралия обаче това не е постижимо. Обезщетенията, които германската компания трябва да изплати, са основно за търговски и бизнес обекти, тъй като застраховките на жилищните сгради се поемат почти изцяло от държавата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK