Надзорът потвърди проспекта на "Интеркапитал ПД"

КФН спря търговото предложение на "Албена Инвест холдинг" към акционерите на "България - 29"Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за публично предлагане на акции на "Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт" АДСИЦ, показват решенията от заседанието на регулатора.


Фондът за имоти ще издаде 9 017 214 нови обикновени акции, с които ще се опита да набере от капиталовия пазар 20.7 млн. лв. Книажата са с номинал 1 лв. и емисионна стойност от 2.30 лв. Книжата, които са в процес на учредяване бяха вписани в регистъра на КФН.


Освен книжата на "Интеркапитал ПД" в регистъра бяха вписани и привилегированите акции на силистренското месопреработвателно предприятие "Меком" АД. Емисията е в размер на 284 775 лв., разпределени в 284 775 броя задължително конвертируеми привилегировани акции без право на глас. Кницата са с номинал 1 лв. и носят 18% гарантиран дивидент.


Ръководството на КФН наложи временна забрана на търгово предложение от "Албена Инвест холдинг" АД към останалите акционери в "България - 29" АД. Посредник по търговото предложение е "Булброкърс" ЕАД.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK