КЗК глоби Е.ОН с 3.2 млн. лв. 

Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба в размер 3.2 млн. лв. на електроразпределителното дружество Е.ОН. Комисията е установила необоснован отказ за доставяне на електрическа енергия в имота на "Готар Инвестмънт" ООД.


"Е.ОН България Продажби" АД обосновава своя отказ за доставка на електроенергия с неизпълнени стари задължения за плащане цената на консумираната електрическа енергия от предишен собственик на имота. Той не бил прекратил по надлежния ред отношенията си с енергийното предприятие.


Според КЗК задълженията за ел. енергия, които са натрупани от собственика на този имот, се трупат още от началото на 2005 г., а собственик по това време е бил "Китка стил" ООД. За по-малко от 2 години дължимата сума е достигнала 30 хил. лв.
През това време "Е.ОН България Продажби" АД не предприема каквито и да било действия за предотвратяване по-нататъшно увеличение на просрочените към него задължения или събиране на неплатените суми, съобщиха от КЗК. От комисията отбелязват още, че в този случай дружеството продължава да бездейства по отношение на своите вземания.


От КЗК обясниха още, че вече година "Е.ОН България Продажби" АД се възползва от господстващата си позиция на пазара и блокира дейността на "Готар Инвестмънт" ООД в придобития имот.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK