Мишо Бирата е намерен мъртъв в хотела на Валентин Златев

Михаил Михов (47 г.), по-известен като Мишо Бирата, е открит мъртъв в хотела на Валентин Златев Риу Правец Ризорт. Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 12.30 часа. Според Българската федерация по баскетбол, на която Михов е председател, той е починал от масиран инфаркт. Името на Михов нашумя след скандала със записите от СРС-та между премиера Бойко Борисов и шефът на агенция Митници Ваньо Танов. От записите, които станаха публично достояние се чува как премиерът Борисов казва, че е поел ангажимент към Мишо Бирата, затова митниците да прекратят проверката на пивоварната.


По неофициална информация Михов е собственик на "Булбрю", в която влизат три пивоварни: във Варна -"ММ биър", в Мездра -"Леденика", и в Русе. Той също е и собстевник на "ММ холдинг", в чийто портфолио влизат - "ММ електроникс", която се занимава с продажбата на електроуреди и хотел "Дунав плаза" в Русе. През 1996 г. Михов придобива пивоварния завод "Варненско пиво" и винпром "Димят".По-интересното обаче е, че справка в Търговския регистър показва, че на името на Михов няма нито една фирма. Самият той признава, че се занимава с с дребна търговия, посредническа дейност и туризъм.Официално обаче той е Президент на Федерацията по баскетбол и е член на ръководството на Националната лозаро-винарска камара. Управител е варненския отбор по баскетбол "ММ биър­ Черно море".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK