Румънска компания поема ферибота Силистра - Кълъраш

Румънската фирма "Глобъл Лайн" да поеме временно превозите с ферибота по Дунав между Силистра и румънския град Кълъраш заради едностранното прекратяване на концесионния договор от българския концесионер - "Дунавски индустриален парк". Това е една от точките в подписания снощи меморандум зарешаването на проблема, свързан с неработещата повече от година фериботна линия, за което в областната администрация в Силистра вчера се състоя българо-румънска среща. Съобщението е на областната администрация в Силистра.


Българският концесионер е поискал от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да бъде прекратен концесионният договор по вина на държавата. Според нормативните изисквания функциите на концесионера се поемат от държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" в Русе до провеждане на нов избор за пристанищен оператор.До определянето на нов български превозвач превозите по линията ще се поемат само от румънския превозвач, но след като държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" получи разрешение от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, се казва в меморандума.Днес областният управител на Силистра Владимир Янков ще изпрати официално писмо до министъра с молба за вземане на решение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK