Цените на производител са нарастнали с 12,5% за година


Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през февруари 2011 г. нараства с 12.5% в спрямо същия месец на 2010 г. Нарастват цените в добивната промишленост - с 18.6%, в преработващата промишленост - с 13.1%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 10.4%.


Най-значително нарастване на цените спрямо година по-рано е отчетено при производството на основни метали - с 31.3%; производството на хранителни продукти - с 13.7%; производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 10.7%. Намаление на цените се наблюдава при производството на тютюневи изделия - с 10.5%.


Индексът на цените на производител за февруари 2011 г. спрямо януари нараства с 1.1%. Увеличение на цените е регистрирано в добивната промишленост - с 2.6%, и в преработващата промишленост - с 1.4%, докато при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ няма изменение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK