Поредна среща за горивата ще се проведе следобед

Финансовият министър Симеон Дянков и представители на сектора на горивата, и превозвачите ще се срещнат за пореден път следобед, за да обсъдят още мерки срещу поскъпването на бензина и дизела. Срещата е в 16,30 часа в Министерството на финансите.


Миналата седмица те решиха да намалят резерва за кризисни ситуации, освен това Дянков подписа меморандум с шефа на "Лукойл" Валентин Златев за замразяване на цените на дребно по бензиностанциите на компанията.


Сред предложенията, които ще бъдат обсъдени днес е да се помогне да се увеличи обемът на преработения петрол в "Лукойл". Това ще доведе до спад на производствените разходи, тъй като средствата ще бъдат разпределени върху по-голямо количество произведен петрол. Това би трябвало да доведе до спад в цевите на едро.
Вчера следобед беше насрочен Надзорен съвет, на който представителят на правителството трябваше да поиска от "Лукойл" повече информация за това, как формира разходите си.


Другите теми са възстановяване на ДДС-то на чуждите превозвачи и засилването на контрол по турската граница за спазването на споразумението за ограничение на горивото в резервоарите на товарните камиони до 550 литра. Би трябвало да бъде обсъдено и искането за отпадане на биокомпонента в дизела.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK