Пазарът на труд в САЩ се възстановява

Трудовият пазар в САЩ дава признаци за възстановяване, съобщава  Reuters. Частните работотдатели са увеличили броя на работните места с 201 000 през март според доклад на  ADP Employer Services. Броят съответства на прогнозата за месеца. Според данните от доклада планираните съкращения в американските фирми са намалели през март в сравнение с обявените през февруари. Пазарът на труд се възстановява с умерена скорост. Според експертите подобряването му може да компенсира слаби сектори като пазара на недвижими имоти.


Най-големи съкращения на работни места през тази година са направени в правителствения сектор. Очаква се загубите да нараснат, когато местните власти започнат да разрешават проблемите в бюджета.


Бавното възстановяване на трудовия пазар е една от най-големите пречки пред възстановяването на икономиката. Новите данни дават изгледи за подобрение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK