КРС санкционира БТК заради непредоставяне на информация

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) e решила да санкционира "БТК" АД, както и неговия изпълнителен директор, за непредоставяне на информация във връзка с разработвания от регулатора анализ, свързан с услугата "линии под наем". Това става ясно от прес съобщение на регулаторния орган.


"Предвид пазарното положение на историческото предприятие "БТК" АД, непредоставянето на изисканите от КРС данни препятства адекватния, коректен и цялостен анализ на пазара за "линии под наем"", се казва в съобщението.


На компанията е  наложена имуществена санкция в размер на 7 000 лв. седмично, а на изпълнителния й директор – глоба от 700 лв. седмично, до изпълнение на задължението за предоставяне на информация, съобразно Решение №505/30.04.2010 г. на КРС.


В началото на 2011 г. КРС отправи покана за доброволно изпълнение на задължението до "БТК" АД. "Предприятието не предостави пълна и точна информация, поради което регулаторът прие постановлението от 24 март 2011г. за налагане на санкции", става ясно от съобщението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK