Либийска банка е изтеглила поне 5 млрд. USD от ФЕД

Това е станало 18 месеца след колапса на Lehman Brothers, като към онзи момент 29% от банката е била собстеност на либийската държава. В периода банката е натрупала общо заеми за 35 млрд. USD. През октомври 2008 г., когато заемите от дисконтния прозорец към финансови институции от централните банки достигна 111 млрд. USD, Arab Banking е взела заеми, надхвърлящи общо 2 млрд. USD.От ФЕД заявяват, че всички дадени по тази линия заеми са изплатени с лихвите. Arab Banking обаче дължи още около 4 млрд. USD от други bailout програми на правителството от есента на 2009 г.


След скорошното замразяването на активи, свързани с либийския диктатор Муамар Кадафи, за Arab Banking е направено изключение, което й позволява да оперира, стига да не се въвлича в транзакции с либийското правителство.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK