Либийската опозиция сключи петролна сделка с Катар

Високопоставен представител на опозицията в Либия заявиднес, че малката арабска държава Катар е приела сделка, която щеосигури на бунтовниците пари за оръжие и други продукти взамяна на петрола, който те контролират, предадоха Асошиейтедпрес и Ройтерс.


Али Тархуни, който е финансов министър в преходнотоправителство, съставено от либийската опозиция, посочи, че Катарсе е споразумял да търгува петрола, който в момента сесъхранява в райони в Югоизточна Либия, контролирани отбунтовниците, опитващи се да свалят от власт дългогодишния лидерМуамар Кадафи.


Тархуни не уточни кога е подписана сделката или пък кога щезапочнат доставките. Той отбеляза, че един от проблемите е какда бъде изнесен петролът от страната.Тархуни допълни, че парите от продажбите на петрол ще бъдатвнасяни в депозитна сметка, която опозицията ще използва закупуване на оръжие, храни, лекарства, горива и други необходимипродукти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK