Безработицата в САЩ е спаднала до двугодишен минимум от 8,8% през март

Безработицата в САЩ е спаднала до двугодишен минимум от 8,8на сто през март и компаниите са увеличили броя на наеманитеслужители с най-бързия темп от началото на рецесията, предадеАсошиейтед прес, позовавайки се да данни на министерството натруда.


В неговото комюнике се посочва, че икономиката е създаланови 216 000 работни места, неутрализирайки съкращенията,направени от местните правителства.


Промишлени предприятия, търговски мрежи, образователниучреждения, служби на здравеопазването и финансовите услуги саувеличили персонала си.


Частните работодатели, гръбнакът на икономиката, са билидвигателят на увеличаването на новите работни места.Безработицата в САЩ е намаляла през март до 8,8 на стоспрямо 8,9 на сто през февруари. Равнището на този важеникономически показател се е понижил с цял един процентен пунктпрез последните четири месеца, което е най-силният спад от 1983година, отбелязва АП.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK