"Алкомет" отчита скок от 40% в продажбите си за 2010 г.

Скок от 40% в приходите си от продажби през 2010 г. до 229 млн. лв. отчете "Алкомет". Компанията се възползва максимално от поскъпването на металите след края на кризата в развитите икономики. Печалбата за миналата година достигна 7.6 млн. лв. спрямо отчетени 846 хил. лв. през 2009 г.


"Дружеството много бързо излезе от влиянието на финансовата и икономическа криза благодарение на стабилното си присъствие на европейските пазари", обясняват от мениджмънта на "Алкомет" в доклада за дейността си към отчета за миналата година. От дружеството отчитат, че второто шестмесечие на 2010 г. се характеризира с натоварването на производствените мощности, близко до 100%, като средномесечно производство е достигнало 4365 т. За последните три месеца на 2010 г. приходите от продажби бележат ръст от 5.49%. Това се дължи на увеличението на продажбите на листа, на обмазано фолио, ленти за националния пазар и износ, както и профили за износ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK