"Енемона" продаде земеделска компания на вносителя на Пежо 

Инженеринговата компанията "Енемона" съобщи, че е продала дела си в дъщерното дружество "Агро Инвест Инженеринг" за 18.4 млн. лв. Купувач в сделката е вносителят на Пежо за България "София Франс Ауто".


Като част от сделката вносителят на Пежо в България ще получи и 49.96% от Ломско пиво, които са собственост на "Агро Инвест Инженеринг". Компанията обработва 30 хил. дка собствена земеделска земя в Серозападна България.


Още при листването на акциите на пивоварната на БФБ "Енемона" обяви, че търси купуач за тях тъй като не влизат в стратегията й за развитие. В средата на миналата година "Енемона" избра "Ърнст и Янг България"  за консултант по продажбата на дяловете си в "Ломско пиво" и "Агро Инвест Инженеринг".


Собственикът на "Енемона" Дичко Прокопиев е 58-ми по богаство в България според годишната класация на в. Пари "100-те най-богати българи".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK