Нови финансови проверки в Атина днес

Технически екип на Европейската комисия (ЕК), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) се очаква да пристигне днес в Атина за нови проверки във връзка с финансовото състояние на Гърция, съобщават гръцките медии. До петък в зависимост от нуждите и обсъжданите въпроси в Атина се очаква да пристигнат и ръководнипредставители на трите институции.


В. "Вима" пише, че не става дума за официална оценка на Гърция и че тя ще бъде направена през първата половина на май във връзка с отпускането на петия транш в размер на 12 млрд. от общия спасителен пакет от кредитите на 110 млрд., предоставяни на Гърция от ЕС и МВФ за преодоляване на дълговата й криза. В Атина в следващите дни се очаква да пристигнат още председателят на Европейския съюз Херман ван Ромпой и президентът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише.


Идването на представителите на така наречената тройка - ЕК, ЕЦБ и МВФ, ще донесе ново орязване на заплати, съкращения на работещи в държавния сектор и по-високи данъци върху доходите и недвижимите имоти, както и скок на косвените данъци, предупреждава в. "Етнос".


Източник: БТА

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK