Deutsche Boerse изчаква преди даде даде по-висока оферта за NYSE Euronext

Deutsche Boerse няма да направи по-висока оферта за  NYSE Euronext, докато бордът на американската фондова борса не реагира на контраофертата на  Nasdaq и  IntercontinentalExchange. Германският борсов оператор изчаква също да разбере как агенциите за кредитен рейтинг оценяват движението на  Nasdaq, съобщава Reuters. Според източници е твърде рано да се предвиди следващият ход на  Boerse, тъй като NYSE Euronext още не са реагирали на офертата.


Deutsche Boerse обяви през февруари своето предложение от 10.2 млрд. USD, с което да погълне NYSE Euronext. Целта да се формира най-големият борсов оператор е част от вълната обединения на компании във все по-конкурентния глобален борсов свят.


Nasdaq и  IntercontinentalExchange предложиха в петък  11.3 милиарда USD за  NYSE в опит да попречат на сделката на немския борсов оператор. Ако тяхната контраоферта се приеме, световните капиталови пазари ще се прекроят така, че американските борсови оператори ще имат по-голяма тежест от европейските.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK