Преносимите генератори в Япония са изчерпани

Земетресението в Япония повлия негативно на прозиводството на преносими генератори на енергия на Honda Motor Co., Fuji Heavy Industries Ltd. и Yamaha Motor Co.Преносимите генератори на енергия, които Honda Motor Co., Fuji Heavy Industries Ltd. и Yamaha Motor Co.  прозивеждат, са изчерпани, след като земетресението повлия негативно на продукцията и повиши търсенето. Поръчките за генератори са нараснали, съобщава  Bloomberg. Бедствието предизвика повреди в атомната електроцентрала Фукушима и доведе до недостиг на електричество.


Ризо Никишава, който притежава компания за продажба на генератори на Fuji Heavy и Yamaha, казва, че количествата са били изчерпани три дни след земетресението, но компанията продължава всеки ден да получава заявки от болници и фабрики.


Много компании, включително Toyota Motor Corp. и Sony Corp., спряха производството си след катасрофата миналия месец, която опустоши североизточна Япония и нанесе щети на фабрики за производство на части и материали, както и на атомната централа. Правителството оценява щетите от най-голямото земетресение в Япония на  25 трилиона йени (299 млрд. USD) или 0.5% от японската икономика. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK