БСК предлага увеличението на заплатите да се договаря по браншове

Според БСК еднакво увеличение на възнагражденията във всички отрасли би било икономически нездравословноУвеличението на заплатите трябва да се договаря по браншове според Българската стопанска камара. Според заместник-председателя на БСК Димитър Бранков не е възможно определянето на национален препоръчителен индекс на настоящия етап. По негово мнение разговорите трябва да се водят между съответните браншови, работодателски и синдикални организации.


Според Бранков различните сектори на икономиката изпитват различни ефекти от кризата. Затова ангажирането с еднакъв потенциален ръст на възнагражденията във всички браншове би било икономически нездравословно. Бранков припомня, че за последните две години са закрити 300 000 работни места и е възможно мярката да доведе до продължаващо намаляване на работните места.


БСК очаква отделните браншови организации на синдикатите да конкретизират темата за ръста на възнагражденията в отделните сектори през следващите месеци, като отчетат специфичните особености и възможности на отраслите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK