Директорът на НЕК е уволнен заради "Белене"

Директорът на НЕК Красимир Първанов е уволнен заради подписаните документи с “Атомстройекспорт”. Това съобщи на извънредна пресконференция икономическият министър Трайчо Трайков. Причината е, че е подписал анекса към споразумението за изграждане на атомната централа, според което до два месеца трябва да бъде подписан договора за строеж. Трайков обясни, че няма как това да бъде отменено и отказа да отговори на въпрос за евентуалната реакция от Европейската комисия.


Кой е Красимир ПървановКрасимир Първанов заемаше длъжността изпълнителен директор на Национална електрическа компания (НЕК) от февруари 2010 г. Той наследи поста от Георги Миков.
Първанов има близо 20 годишен стаж в областта на енергетиката. От 1990 г. той работи в "Електроразпределение Столично", като последователно заема различни позиции в дружеството. От октомври 2007 г. е директор "Инвестиции, проучване и предоставяне на мрежи" в "ЧЕЗ Разпределение България".


Завършил е Техническия университет в София със специалност "Електроинженер". Има и магистърска степен по "Публични финанси" от УНСС.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK