Sony може да забави пускането на новата конзола PlayStation Portable NGP

Земетресението в Япония разколеба плановете на компанията за предлагането на PlayStation Portable NGP на пазара в края на годинатаЯпонската технологична компания Sony Corp. може да промени плановете си да представи следващото поколение  PlayStation Portable заради земетресението в Япония миналия месец, което доведе до смущения в производството.


Новият модел на  PlayStation Portable с производствено име "NGP" може да бъде представен само в един регион, съобщава Bloomberg. Според план новата конзола трябваше да бъде на пазара в Азия, Европа или САЩ в края на годината. Президентът на  Sony Computer Entertainment в Америка Джак Третън отказа да обяви в кой регион първо ще бъде пуснат новият PlayStation Portable.


Погледнато в глобален мащаб това крие опасност  Nintendo Co. да получат много голяма преднина пред Sony на пазара за игри. Преди няколко месеца  Nintendo пусна новата конзола 3DS на пазара в САЩ, Европа и Япония


Земетресението и щетите от последвалото цунами принудиха  Sony да затвори част от фабриките си в Северна Япония, за да ги възстанови. Невъзможността да бъдат доставяни компоненти също е причина за забавяне на продукцията в незасегнатите от бедствието места.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK