Австралийският финансов министър е против продажбата на борсата

Финансовият министър на Австралия Уейн Суон има сериозни резерви към предложението на Singapore Exchange да купи австралийската борса ASX за 7.8 млрд. USD и смята да отхвърли сделката, се казва в изявление на министъра.


Сингапурският кандидат е бил информиран, че министърът има възражения и смята да се съобрази с позицията на комисията за чуждестранни инвестиции, според която придобиването няма да е в интерес на страната. Финансовият министър обаче уточнява, че все още не е взел окончателно решение.


След коментарите на Суон Singapore Exchange (SGX) съобщи, че ще обмисли и други варианти за сътрудничество с борсовия оператор ASX. Сингапурската компания ще продължи да разчита на органичен растеж, както и на други възможности за стратегическо разширяване, включително и чрез по-нататъшен диалог с ASX за други форми на сътрудничество, се казва в съобщение на SGX.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK