"Свилоза"  започва преструктуритане на кредити за 28 млн. EUR

За миналата година дружеството е реализирало 19.5 млн. лв. нетна консолидирана печалба Ръководтсвото на "Свилоза" АД  започва действия по преструктуриране на получените през 2006 г. кредити за общо 28 млн. EUR от Европейската банка за възстановяване и развитие и Нордик Инвестмънт Банк.  Решението е взето на извънредно общо събрание на акционерите. Очаква се подписването на документите и първото плащане да бъдат направени в следващите няколко дни.


Събранието е гласувало общите параметри на очакваното споразумение като сума на новата главница, лихвен процент, срок на заема, лихвени плащания през годините до крайния срок – 2015 г., както и вземането на заем от основния акционер -  А.Р.У.С АД като възможност за допълнително плащане извън основното погасяване през 2012 г.


База за преговори с кредиторите са били бизнес планът на дружествата от структурата на Свилоза - Свилоза АД и Свилоцел ЕАД до 2015 г. и добрите резултати, постигнати през 2010 г. Те възлизат на  19.5 млн. лв. нетна консолидирана печалба и 109 млн. лв. приходи, които нарастват над 2.3 пъти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK