Започва подготовката на концесията на летище София

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков съобщи, че подготвителните действия за концесията на летище София ще започнат след одобрение днес в Министерски съвет. Концесията обаче ще бъде обявена, след като се направи икономически анализ, уточни още министърът, цитиран от БТА. Това може да стане в рамките на следващите три-четири месеца.


Концесионирането на летището ще се направи заради необходимостта от сериозна модернизация. Концесията ще включва изграждане на нови терминали, нов ВИП терминал, подобрение на цялостната инфраструктура на летището, изграждане на нови складове за самолетни горива и др.


"Летище София изплаща заема към ЕИБ и Кувейтския фонд заради терминал 2, така че, за да се случи всичко това, и да има по-модерно летище сметнахме, че концесията на цялото летище е един по-добър вариант", обясни Цветков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK