"Топлофикация - Перник" става частна

Топлофикация" – Перник преминава в частни ръце, съобщи БТА. Собствеността се променя след определение на Върховния касационен съд от 1 април. То е окончателно по производството за несъстоятелност на топлофикационното дружество.


Според съдебния документ от 1 април влиза в сила оздравителнитя план. Той предвижда частните фирми "Стийм Трейдинг" и "Бови Тур" да станат акционери в пернишката "Топлофикация". Задълженията на топлофикационното дружество към двете фирми са на стойност 100 млн. лв. Приетият от събранието на кредиторите оздравителен план предвижда вземанията на "Стийм Трейдинг" и "Бови Тур" да се преобразуват в капитал.


През пролетта на 2009 г. пернишката "Топлофикация" бе обявена в неплатежоспособност заради дългове от 140 млн. лв. и започна процедура по обявяването й в несъстоятелност. Промяната все още не е вписана в търговския регистър. Причината е, че се чакат последващи действия на съда, предстои и заседание на борда на директорите. "Топлофикация" - Перник беще последното държавно предприятие в този бранш.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK