Разходите за хотелиерите ще са по-големи

Надяваме се заради по-големия брой туристи да успеем да излезем на печалба, но е рано да се кажеИма основания да считаме, че летният сезон ще бъде по-добър. Действително още по време на големите туристически борси бяха отчетени двуцифрени ръстове. Хотелите обаче не са спрели предлагането си, т. е. не са пълни. За разлика от турските, за които се появи подобна информация още преди 2-3 месеца. Цените са на нивата си от 2009-2010 г. и няма накъде повече да бъдат свалени. Отстъпките също са като през предходните години - от 10 дори до 20% за отделни хотели и при много ранни резервации.


Скокът при храните и електричеството е много сериозен, а освен това тази година се увеличи и ДДС, разходите определено ще са по-големи. Надяваме се заради по-големия брой туристи да успеем да излезем на печалба, но е рано да се каже. Туристическият данък, който замести туристическата такса, няма да окаже чак толкова голямо влияние, те би трябвало да се изравнят като тежест за хотелите с добра заетост.


Това, което трябва да се направи оттук нататък, е да се засили рекламата на държавно ниво. От страна на бизнеса - можем и трябва да продължаваме да работим за повишаване на качеството на услугите и за обучението на кадрите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK