Ядрени компании се ориентират към инвестиции в екоенергия

Бедствието в АЕЦ "Фукушима" може да ускори придобиванията в сектора на възобновяемите енергийни източници от страна на компаниите, занимаващи се с ядрена енергетика, според консултантската компания PricewaterhouseCoopers (PwC). В доклада на PwC се отбелязва, че британски и френски фирми от ядрения сектор купуват активи във вятърна и слънчева енергия. През изминалата година има увеличение с 2/3 на сливанията и придобиванията в сферата на възобновяемата енергия, като броят им достига 530. Общата стойност на сделките обаче е спаднала на 33.4 млрд. USD от 48.8 млрд. през 2009 г.


Анализаторите от PwC коментират, че катастрофата в Япония няма да вдигне червен флаг за инвестиции в ядрената енергетика, но тя може в краткосрочен план да стимулира допълнително ядрените компании да се ориентират към възобновяемите енергийни източници. От PwC отбелязват, че взаимодействието между ядрения и зеления сектор в енергетиката е получило особено внимание през 2010 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK