Ботаническата градина в Балчик остава за СУ

Министерски съвет предостави правото за управление на Ботаническата градина в Балчик на Софийския университет. Според ректора на СУ проф. Иван Илчев решението е в полза на обществения интерес и в полза на запазването на градината не само като парково туристическо пространство, но и като място за обучение на студенти и за осъществяване на научни изследвания, съобщава БТА.


Правителството взе решение, с което отнема от Министерството на културата правото на управление върху  183 дка в комплекса "Двореца" в Балчик. Под управлението на МК остават намиращите се в комплекса сгради. Решението потвърждава желанието на СУ да не се строи нищо на територията на Ботаническата градина и да не се отдават площи под наем.


Очаква се утре в 9.00 ч. Символично да се отвори централният вход на СУ, който беше затворен с катинар в знак на протест срещу отнемането на правата на Софийския университет върху Ботаническата градина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK