Столична община ще рекламира безплатно върху билбордове

В проекта на договорите за наем на общински терени за монтиране на билбордове ще има клауза, която ще позволява на общината да рекламира безплатно общински прояви, предаде БТА. Кметството обаче няма да може да се възползва непрекъснато от това. Безплатните реклами ще могат да се поставят 2 пъти в годината за по 2 седмици. 


Предвидена е и възможност и кметът на София да прекратява договори, ако рекламните елементи се използват за расистка, дискриминационна реклама. В договорите е предвидено, ако фирмата не плати 2 месечни наема, те ще бъдат прекратени от общината с едномесечно предизвестие.


Отложеният веднъж конкурс ще бъде обявен отново най-рано в средата на този месец. Най-краткият срок за провеждането му е два месеца. След подписването на договорите от територията на София трябва да изчезнат почти всички поставени рекламни елементи върху общински терени. Ще бъдат монтирани нови билбордове по схема, утвърдена от Дирекция "Архитектура и градоустройство". 


В условията за провеждането на конкурса най-голяма тежест има предложената наемна цена - половината от възможния максимум точки. Останалите критерии са професионален опит и визия за развитие и модернизиране на външната рекламна дейност за срока на договора - 10 г. Общата стойност на началните конкурсни цени за наем на  всички пакети е 4.64 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK