БДЖ ще инвестира 120 млн. лв. за три години

През тази и следващите две години "Холдинг-БДЖ" ще инвестира общо 120 млн. лв. През тази година за инвестиции са предвидени само 20 млн. лв. През следващите 2 години вложенията ще са по 50 млн. лв. Това съобщи председателят на Съвета на директорите на холдинга Владимир Владимиров при представяне на плана за преструктуриране на дружеството в транспортната комисия към НС.


При представянето на плана за преструктуриране на холдинга пред депутатите стана ясно, че "Товарните превози" ще бъдат продадени. Европейската комисия била решила да финансира продажбата им и намирането на консултант по тази сделка. "Преди това обаче дружеството трябва да бъде оздравено", поясни Владимиров. През миналата година "Товарни превози" на БДЖ е увеличило пазарния си дял с 1.5%, като приходите са намалели с 10.5 млн. лв. спрямо 2009 г. Постъпленията от пътническите превози са намалели с 4.3 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK