Японската централна банка предлага  12 млрд. USD на бизнеса

Японската централна банка ще предложи едногодишен заем от 12 млрд. USD на бизнеса заради щетите от земетресението, съобщава Bloomberg. Бедствието оказа натиск върху икономиката на страната.


Банката предложи инструмента, след като ръководството понижи икономичеката си оценка  за първи път от октомври насам.  Банката задържа лихвения процент в границата от 0% до 0.1% и запази непроменена кредитната си програма и фонда за изкупуване на активи, които са основните инструменти на банката.


Аварията в АЕЦ "Фукушима" носи опасност от недостиг на елекртричество през следващите месеци. Политиците изчакват за повече информация относно размера на щетите преди да предприемат по-нататъшни действия на следващото си заседание.  Според професор от  Shinshu University банката иска да изпрати ясно послание за израз на подкрепа към икономиката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK