HTC изпревари Nokia по пазарна оценка

Вторият най-голям производител на смартфони в Азия HTC изпревари Nokia по пазарна оценка, докато потребителите вече се прехвърлят към по-мощни и богати на възможности телефони, за сметка на по-простите модели на финландската компания. Скок в цената на акциите на тайванската HTC от 5.3% повиши пазарната й стойност до 33.8 млрд. USD. Въпреки че Nokia също отбеляза ръст от 1.1%, нейната оценка е само 33.6 млрд. USD.


Акциите на НТС утроиха стойността си през изминалата година, тъй като пазарът на смартфони са разрасна два пъти по-бързо от общия пазар на мобилни телефони. Nokia от своя страна загуби 19% от цената на акциите си заради засилената конкуренция при обикновените телефони и териториите, които операционната система Symbian на компанията загуби от своите основни конкуренти Android на Google и iOS на Apple.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK