Корейци ще инвестират 400 млн. EUR в слънчева енергия у нас

Корейски компании ще инвестират между 200 и 400 млн. EUR в соларни проекти у нас до края на годината, очаква компанията БИКА, работеща в партньорство с Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите. Фирмите, занимаващи се със зелена енергия, ще получат нисколихвено финансиране от Корейската банка за развитие KDB, съобщава "Дарик".


Първата сериозна инвестиция в този сектор е проектът на компанията SDN за 20 MW соларен парк в Самоводене. На 1 април в Сеул директорът на БИКА е изнесъл презентация през 150 корейски компании, в която е откроил възможностите за инвестиции в България. Ако тези инвестиционни намерения бъдат реализирани, България може да изпълни по-рано от 2020 година своя ангажимент към ЕС от 16% дял на зелената енергия от общото производство на енергия в страната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK