Апелативният съд върна старите шефове на "Петрол"

Софийския апелативен съд възстанови на длъжност старите шефове в "Петрол холдинг" АД и част от дъщерните му компании, съобщиха от дружествата. Според определението на Темида Орлин Тодоров е възстановен като изпълнителен директор на "Петрол холдинг" и член на УС на публичното "Петрол" АД. Светослав Йорданов е върнат на поста изпълнителен директор и председател на УС на "Петрол" АД. Йордан Георгиев е възстановен като управител на "Нафтекс Петрол" ЕООД.


На 10 март 2011 г. Софийски градски съд постанови временното им отстраняване като обезпечителна мярка по иск на Денис Ершов и Александър Мелник. По-горната инстанция отмени решението на СГС.


Софийският апелативен съд възстановява всички правомощия на мениджърите и обезсилва обезпечителна заповед. Определението не  подлежи на обжалване. Споровете за надможие в "Петрол холдинг" продължават близо година и половина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK