Стокооборотът между Русия и България достигнал 4 млрд. USD през миналата година

Стокооборотът между Русия и България е нараснал с 51% през 2010 г. до близо 4 млрд. USD, съобщи снощи на заседание на руско-българската междуправителствена комисия руският министър на енергетиката Сергей Шматко, цитиран от ИТАР-ТАСС. Руският износ за България се е увеличил с 55% до 3.4 млрд. USD, а вносът на български стоки в Русия - с 27.2% до 54 млн. USD.


Българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков високо оцени перспективите за взаимното сътрудничество и спомена проблемите и трудностите, с които се сблъскват българските компании в Русия. Той даде за пример участието в строежа на обекти за Олимпиадата в Сочи през 2014 г. Според него българските фирми срещат трудности не заради производствени проблеми, а заради процедурни въпроси за участие в търговете.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK