Превозвачите обмислят нови протести

Превозвачите отново обмислят ефективни протести. Причината са нерешените проблеми с високите цени на горивата. Те са изпатили писмо до премиера Бойко Борисов, с което го предупреждават за намеренията си. Според заместник-председателя на Конфедерацията на сдруженията в автомобилния транспорт Красимир Лалов бюрокрацията пречи за справяне с проблема. "Второто нещо, което много ни притеснява, е някои да не се опита да ги яхне протестите им, да им даде политически привкус", коментира още заместник-председателят пред БНР.


През март превозвачите се направиха поредица от срещи с ресорните министри, производителите на горива и представители на Агенция "Митници". На тях те предложиха няколко варианта за поевтиняване на горивата. Идеите им бяха за отпадане на  биокомпонента в минералния дизел, улесняване на вноса на горива, промяна на нормативната уредба за съхранението на горива в държавния резерв, отпадане на акциза върху биокомпонентата. Те предложиха и контрол върху количеството гориво на влизащите от трети страни камиони.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK