Депутатите приеха на второ четене уеднаквяването на данъците за фермерите

Доходите от стопанска дейност на земеделските производители итютюнопроизводители ще се облагат като тези на едноличните търговци - на основата на финансов резултат. Тази промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица приеха народните представители на второ четене.


Новият ред на облагане ще се прилага задължително за доходите на физическите лица, регистрирани по ДДС, и по избор за доходите на останалите земеделски производители. Тази промяна дава възможност земеделските производители и тютюнопроизводители да приспадат от доходите си реално извършените от тях разходи.


Със закона се въвежда задължение земеделските производители даводят "опростено счетоводство", позволяващо определянето размера на дължимия данък. Те ще трябва да съставят годишен финансов отчет, който се състои само от отчета за приходите и разходите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK