Красимир Първанов: Постигнали сме много в преговорите с руската страна

Страната е постигнала много с преговорите с Русия за изграждането на АЕЦ "Белене", смята Красимир Първанов, който беше уволнен, а после върнат на поста директор на НЕК. "Подписахме два документа, с които си дадохме време да направим преценка какво ще се случва с този проект", коментира Първанов в предаването "Тази сутрин" по бТВ. Първанов обясни още, че срокът, който е упоменат в този документ, се отнася до доставката и строителството на съоръжения, но няма правно обвързване за подписване на договор за проекта.


"На 2 юни 2011 или трябва да имаме съгласувани документи, които в последствие да подписваме, или казваме довиждане и си поемаме последствията от този договор", каза директорът на НЕК. По думите на Първанов досега не е обявена окончателна цена на проекта, затова ще бъде сключен договор с голяма английска компания, която да каже каква е реалната цена по този договор.


Красимир Първанов обясни още, че няма да иска извинение нито от министър Николай Младенов, нито от министър Трайчо Трайков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK