Банковият регулатор в ЕС обявява днес колко пари са нужни на банките

Европейският банков регулатор ще обяви днес от какви средства се нуждаят банките на Стария континент, за да устоят на двугодишна рецесия, съобщава БТА, цитирайки международните агенции. Банковият регулатор на ЕС (European Banking Authority - EBA) ще посочи около 90 банки за проверката, която да установи коя от тях се нуждае от увеличаване на капитала за по голяма защита в случай на икономически затруднения.


Банковият регулатор на ЕС ще определи равнището на основния капитал, който трябва да имат банките при тестове за различни сценарии, представящи влошена икономическа ситуация. Регулаторът, който прави тестовете за устойчивост на банките за трети път от началото на финансовата криза, ще определи качеството на капитала, който е годен да бъде включен в процеса. Резултатите от проверките се очакват през юни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK