Германските банки критикуват Европейския банков регулатор

Германските банки подложиха на критика европейските регулатори заради плана да приложат международни капиталови стандарти в тазгодишните стрес-тестове. По програма те трябва да бъдат приложени през 2019 г., съобщава Bloomberg.


Европейският банков регулатор ще прегледа количеството на балансните документи за "висококачествени и поглъщащи загуби" . Решението е критикувано от регионалните банки в Германия, включително от  Norddeutsche Landesbank и Landesbank Hessen- Thueringen, защото е възможно тестовете да изключват формата на "безгласен капитал". Германските банкови регулатори позволяват причисляването им към банковите резерви. 


Банковият регулатор в ЕС трябва да обяви днес кои видове капитал ще се приемат, които банки ще бъдат подложени на тестове и стойността на активите, които трябва да притежават, за да преминат теста. Очаква се регулаторът да наложи стойност от 5% основен капитал Tier 1 при най-негативния сценарии, твърди Европейската комисия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK