Безлпатна ипотека предлагат в САЩ за собственици, преврънали къщата си в билборд

Американската рекламна компания Adzookie откри нов начин да се популяризира, като превръща домове на американците в огромни билбордове. В замяна на това Adzookie поема изплащането на ипотеката вместо  собственика  всеки месец, докато домът е боядисан.


Adzookie стартира офертата на своя уебсайт във вторник и до късния следобед, компанията вече е получила над 1000 приложения, включително от една църква. В програмата обаче няма да могат да се включат много желаещи, тъй като бюджетът й е само 100 хил. USD., като Мендоса предвижда да похарчи по около 8000 USD за къща.


"Знаех, че икономиката е в трудно положение, но е тъжно да се види колко собственици са наистина затруднени", обясни директорът на компанията Ромео Мендоса.
Adzookie възнамерява да рисува своето лого и икони на социални мрежи  върху  къщите. Имотът трябва да остане нарисуван в продължение на най-малко три месеца, като договорът може да бъде удължен до една година.


Adzookie е мобилна рекламна мрежа, която поставя реклами на местния бизнес безплатно, ако в замяна те позволяват поставяне на реклами върху своите сайтове. Рекламите могат да бъдат закупени за около 1 USD на ден. Понастоящем в компанията работят само осем души.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK