Депутатите преизбраха Димитър Костов за подуправител на БНБ

Депутатите преизбраха Димитър Костов за подуправител на БНБ, ръководещ управление "Банково". Предложението на упправителя на банката Иван Искров беше одобрено със 143 гласа "за", 10 "против" и 6 "въздържали се".


Това е втори мандат на Костов, който и в момента изпълнява тази длъжност. Иван Искров мотивира предложението си с това, че Димитър Костов е добре познат и уважаван професионалист не само от банковата и финансовата общност в страната, но и от партньорите на БНБ от Европейската система от централни банки, Международния валутен фонд, институциите от групата на Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и др.


Димитър Костов е член на Управителния съвет на БНБ и подуправител, ръководител на управление "Банково", от 11 юни 2005 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK