Информацията от Търговския регистър става платена

От началото на следващата година достъпът до пълната информация от Търговския регистър ще бъде платен. До него ще се стига чрез електронен подпис или цифров сертификат. Тези промени бяха заложени по време на второто обсъждане на Закона за търговския регистър, които бяха гледани снощи от правната комисия в парламента. Предстои промените да бъдат гласувани в пленарна зала.


Само основната информация за фирмите ще бъде достъпна свободно. Всеки ще може да види как се казва фирмата, кой я управлява, къде е седалището й, какъв е капиталът, действащият устав и финансовите отчети. Другата информация ще се получава в териториалните звена на Агенцията по вписванията, а членовете на Комисията по правни въпроси гласуваха това да става с цифров сертификат, издаден от агенцията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK