Португалия няма да получи междинна финансова помощ

Португалия няма да получи междинно финансиране, съобщава  БТА. Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е заявил днес, че програмата ще бъде съсредоточена, с много стриктни условия и няма възможност за междинно финансиране. Барозу е призовал португалските политици, които водят преговори за международна финансова помощ, да бъдат по-отговорни.  


Някои португалски управляващи, сред които президентът на страната  Анибал  Каваку Силва, поискаха от Европейския съюз междинна програма за финансова помощ на страната преди предсрочните парламентарни избори на 5 юни.


ЕС и Международния валутен фонд изразиха готовност да помогнат на Португалия, при условие, че страната предприеме програма за строги ограничения, съчетаваща структурни реформи и приватизация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK