Приходите на JPMorgan нарастват с 67%

Втората по-големина американска банка отбеляза по-висок ръст за първото тримесечие от очакванияJPMorgan бележи 67% повишение на приходите за първото тримесечие на 2011 г., съобщава Bloomberg. Резултатите надвишават очакванията на Wall Street, след като банката отдели по-малко пари за покриване на лоши кредити. Анализатори от Wall Street очакваха една акция на банката да се търгува за 1.16 USD. JPMorgan отделят 1.17 млрд USD за покриване на лоши кредити, а миналата година сумата е възлизала на  7.01 млрд. USD.


Въпреки положителното развитие втората по големина банка в САЩ все още страда от високи ипотечни загуби. Списъкът с потребителски кредити се сви с 10% за периода, а кредитите за корпоративни клиенти не са отбелязали достатъчно голям ръст, за да го компенсират.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK