Агенцията за приватизация ще има 7 млн. лв. за разходи

7 млн. лв. за годишни разходи на Агенцията за приватизацията и следприватизационния контрол, утвърди правителството на днешното си заседание. Така правителството одобри план-сметката на агенцията, съобщиха от пресцентъра. Средствата са за заплащане на посредници по приватизационните сделки, на консултантски услуги, за изготвяне на приватизационни оценки, правни анализи, информационни меморандуми на дружествата, които подлежат на приватизация, за погасяване на задължения по присъдени обезщетения, глоби, санкции и неустойки в резултат на дела, водени от агенцията.


Обезпечаването на приватизацията и следприватизационен контрол на търговските дружества с държавно участие и на обособени части от имуществото на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие, ще осигури 450 млн. лв. постъпления от приватизация за 2011 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK