КЗК разреши на "Делез груп" да купят "Пикадили"

Комисията за защита на конкуренцията разреши на "Делез "Дъ Лайън" Недерланд Би Ви", Нидерландия да придобие собственикът на търговската верига "Пикадили" - сръбската компания "Делта Макси д.о.о.". КЗК постанови незабавно изпълнение на решението.


Сделката е на стойност 932.5 млн. EUR заедно с нетни дългове за близо 300 млн. EUR. "Делта макси" притежава около 450 магазина в 5 държави в Югоизточна Европа - Сърбия, България, Босна и Херцеговина, Черна Гора и Албания. В Сърбия групата притежава приблизително 350 магазина и притежава най-голямата верига магазини за храни. Очакват се решенията - дали сделката може да бъде сключена, от регулаторните органи и в останалите държави.  "Делез груп" е международна група, базирана в Белгия, специализирана в търговията на дребно с хранителни и нехранителни стоки на територията на шест държави и оперира общо 2740 магазина. Проучването установи, че Делез и предприятията от неговата икономическа група, не осъществяват стопанска дейност на територията на страната и не се очаква промяна в пазарното положение на участниците след сделката.


КЗК счита, че планираното придобиване не би могло да засегне ефективната конкуренция в сектора търговия на хранителни стоки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK