ПИБ е отпуснала 59 млн. EUR на купувача на "Кремиковци"

Първа инвестиционна банка АД е отпуснала 59 млн. EUR на "Елтрейд къмпани" - купувача на "Кремиковци". Това се казва в официално становище на публичната банка разпространено до медиите и инвестиционната общност.


"Подкрепихме "Елтрейд къмпани" ЕООД с кредит от 59 млн. EUR, защото има добра възможност да осъществи проекта", се казва в съобщението. От банката добавят, че вече има сключени предварителни договори за продажбата на част от неработещите активи на комбината.


"Част от производствата в "Кремиковци" могат да бъдат пуснати в експлоатация. Дали и как ще стане това е въпрос на преценка от страна на фирмата купувач. С незначителни допълнителни инвестиции тези производства могат да бъдат стартирани, което ще осигури работа за приблизително 1000 души", показва анализа на ПИБ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK