16 млн. лв. са приходите от концесии на летища и пристанища през 2009 г.

16,8 млн. лв. са приходите през 2009 г. от отдаването на концесия на пристанищни терминали и граждански летища за обществено ползване, съобщи пресслужбата на правителството.


Данните са от годишните доклади на междуведомствените комисии за контрол по изпълнението на концесионните договори. Приходите са от концесиите на пристанищнте терминали "Леспорт", "Балчик", "Свищов", "Сомовит", фериботния терминал Силистра, гражданското летище "Бургас" и гражданското летище "Варна". Общият преглед по изпълнение на задълженията през 2009 г. по тези договори показва, че определените условия за осъществяване на концесиите и основните задължения на концесионерите се изпълняват. Подобрени са качеството и обемите на предоставяните услуги и извършваните дейности.През годината концесионерите са направили инвестиции в размер на 4,6 млн. лв. В изпълнение на Договора за концесия на гражданско летище за обществено ползване "Бургас" и гражданско летище за обществено ползване "Варна", от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД са отчетени инвестиции на стойност почти 20 млн. лв. За констатирани неизпълнения на договорени задължения от концесионерите за 2009 г. са получени приходи от неустойки в размер на 160 826 лв. Всички начислени лихви и неустойки са заплатени от концесионерите. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK