Гърция трябва да съкрати разходи за 23 млрд. EUR до 2015 г.

Правителството ще представи тригодишен проектобюджет през следващите дниГърция трябва да спести още 23 млрд. EUR до 2015 г. според средносрочната бюджетна програма за период 2012-2015 г., съобщава БТА. Правителството ще представи програмата идните дни, съобщава  министърът на финансите Георгиос Папаконстантину.


Бюджетният дефицит на страната трябва да спадне под 3% от брутния вътрешен продукт до 2015 г. За целта са необходими съкращения от още 23 млрд. EUR. Тригодишният проектобюджет ще бъде представен на министерски съвет утре, а до 15 май трябва да бъде внесен и в парламента, за да бъде гласуван в началото на юни.


Гърция трябваше да спести около 14 млрд EUR през 2010 г. и успя да намали дефицита си с повече от 5%, след като прие план за строги икономии и получи финансова помощ от Международния валутен фонд на стойност 110 млрд. EUR, припомня БТА.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK