Търговията на дребно в САЩ бележи ръст за девети пореден месец

Подобрените условия на пазара на труда благоприятстват потреблениетоПродажбите на дребно в САЩ отбелязват растеж за девети пореден месец, съобщава Bloomberg. Това показва, че подобряването на пазара на труда помага на американците да се справят с повишените цени на горивото и храните.


Купуването се е повишило с 0.4%, след като печалбите през февруари се повишиха с 1.1% повече от очакваното през февруари. Прогнозите на специалисти от  Bloomberg бяха за повишение от 0.5%.  Продажбите с изключение на автомобили и бензин са се повишили повече от предвиденото.


По-ниската безработица и съкращенията на осигуровките за 2011 помагат за запазването на продажбите във вериги като Macy’s Inc. (M) и Saks Inc. (SKS). В същото време повишените цени на горивата и хранителните стоки правят вероятно намаляването на разходите на потребителите, а те формират най-значителния дял от икономиката. Според специалистите обаче потребителите са били по-гъвкави от очакваното през март и подобрените условия на пазара на труда са подпомогнали потреблението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK